dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A ja regularnie ciasto na pizzę wyrabiam w maszynie do pieczenia chleba. Świetnie wychodzi, a ja przy tym nic nie robię :razz: Gotowe ciasto wrzucam na brytwankę, posypuję tym co znajdę w lodówce i do pieca do czasu zrumienienia ciasta. Ekspresowo, smacznie i bez wysiłku :)))) Tylko piec do chlba potrzebny ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gusiamala Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Pracowałam przez dwa lata w pizzeri i dodawało się tyle samo cukru i soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika016 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zrobiłam dziś pizzę i spód był bardzo twardy. Czy znacie jakieś sposoby na to by był miękki? Co mogłam zrobić źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Gdyby w przepisie były jajka to powiedziałbym, że lepiej jest użyć same żółtka, ale tutaj jajek nie ma..... ;) Czytałam też że to zależy od jakości oliwy z oliwek, i od temperatury pieczenia, jeśli piekarnik jest słabo nagrzany pizza piecze się długo i wysusza... Tutaj też był poruszany problem ciasta, i podane są też sprawdzone przepisy na pizze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicz Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ja dodaję jeszcze łyżeczkę cukru do ciasta i zamiast oregano czy bazylii stosuję pieprz ziołowy. Wychodzi pychota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotekmaly Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Z doświadczenia wiem, że dobrze jest ciasto schłodzić po wyrośnięciu. U nas potrafi przeleżeć całą noc w lodówce. Dzięki temu ciasto nie jest tak puszyste jak bułka, tylko miękkie i chrupiące zarazem. Polecam ten sposób :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monia79 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dzisiaj zrobiłam pizze wg podanego przepisu..............mmmmm.....reeweelacja !!! Wyszły mi 2 blachy....rozdałam sąsiadom ,sama nie zjadłabym wszystkiego i tez nie mogli sie najeśc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Wygląda smakowicie ta pizza - mniam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ostatnio często wychodziło mi za twarde ciasto :( Dziś testuję trochę inny przepis,który dostałam od koleżanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Wypróbowałem przepisu, ale wyszło mi zbyt twarde ciasto. Możliwe że spowodowane to było zmianą ilości składników. Dałem 1/2 Dużej szklanki mleka (250ml) z drożdżami(3/4 kostki 75g) 500g przecedzonej mąki 3 łyżki oleju szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Jak myślicie to wina zmiany ilości składników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Myślę, że to może być powód... i trochę za dużo tych drożdży... Następnym razem zrób dokładnie według podanych składników - dużo osób już robiło z tego przepisu pizzę i chwalili ją sobie, a też może zależeć od składników, bo np. mąka mące nierówna, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Okej. Zobacze nastepnym razem jak bede robil pizze. Dzieki za pomoc. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Proszę bardzo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Robię podobną pizze, tylko zamiast oleju dodaje margaryne. Jeśli chodzi o sos to do koncentratu dodaje; bazylie, oregano oraz posiekany czosnek, przyprawe włoską, nastepnie gotuje pod przykryciem przez 10 minut. Najcześciej robie z kurczakiem, salami i pomidorkami. Jeśli chodzi o ser to cheddar i mozzarella. W nastepnej mam zamiar koncentrat zamienic na maslo czosnkowe. Moze cos z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.