Skocz do zawartości

Jodełka


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 1 1/2 kostki margaryny - 8 jaj - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka amoniaku - 1 1/2 szklanki cukru pudru - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki suchego maku - 1 duża paczka biszkoptów - wydrylowane wiśnie i rodzynki Sposób przygotowania: Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na puszysta masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, amoniakiem, amoniakiem na końcu dodać pianę i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części: - do 1 dodać 2 łyżki kakao - do 2 – 1/2 szklanki maku - trzecią pozostawić białą do foremki wlać ciasto kakaowe, wyłożyć pół paczki biszkoptów, układać je w jodełkę, między biszkopty układać wiśnie z syropu9drylowane) i rodzynki. Nałożyć makowe, i tak jak uprzednio układać biszkopty, rodzynki i wiśnie. Zalać białym ciastem. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.