zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 1 1/2 kostki margaryny - 8 jaj - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka amoniaku - 1 1/2 szklanki cukru pudru - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki suchego maku - 1 duża paczka biszkoptów - wydrylowane wiśnie i rodzynki Sposób przygotowania: Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na puszysta masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, amoniakiem, amoniakiem na końcu dodać pianę i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części: - do 1 dodać 2 łyżki kakao - do 2 – 1/2 szklanki maku - trzecią pozostawić białą do foremki wlać ciasto kakaowe, wyłożyć pół paczki biszkoptów, układać je w jodełkę, między biszkopty układać wiśnie z syropu9drylowane) i rodzynki. Nałożyć makowe, i tak jak uprzednio układać biszkopty, rodzynki i wiśnie. Zalać białym ciastem. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Przepis ciekawy .....Tylko nie potrafię rozszyfrować tych znaków ..... O co tu chodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Już powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dzięki :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czy do tego ciasta mają być takie podłużne biszkopty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Wygląda Basiu na to że tak , skoro ciacho nazywa się Jodełka.Pozdrawiam :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.