Skocz do zawartości

Austriacki Torcik Sachera


mamamatiego

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 30 dkg mąki, - 8 jaj, - 30 dkg cukru, - 30 dkg masła, - 10 dkg czekolady, - 15 g kakao, - 50 g zmielonych orzechów, - 20 dkg konfitury morelowej, - polewa czekoladowa. Masło i czekoladę stopić, ostudzić. Żółtka, 12 dkg cukru utrzeć i dodać masę czekoladową. Ucierać 3 minuty. Mąkę i kakao przesiać do masy czekoladowej, dodać zmielone orzechy i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto piec w tortownicy przez 60 minut w 180 stopniach. Odstawić do wystygnięcia na conajmniej 6 h. Ciasto przekroić na 3 krążki, 2 posmarować 1/3 konfitury, złożyć. Boki tortu posmarować resztą konfitury. Gotowy tort polać polewą czekoladową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.