mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 30 dkg mąki, - 8 jaj, - 30 dkg cukru, - 30 dkg masła, - 10 dkg czekolady, - 15 g kakao, - 50 g zmielonych orzechów, - 20 dkg konfitury morelowej, - polewa czekoladowa. Masło i czekoladę stopić, ostudzić. Żółtka, 12 dkg cukru utrzeć i dodać masę czekoladową. Ucierać 3 minuty. Mąkę i kakao przesiać do masy czekoladowej, dodać zmielone orzechy i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto piec w tortownicy przez 60 minut w 180 stopniach. Odstawić do wystygnięcia na conajmniej 6 h. Ciasto przekroić na 3 krążki, 2 posmarować 1/3 konfitury, złożyć. Boki tortu posmarować resztą konfitury. Gotowy tort polać polewą czekoladową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 witam! Jestem ciekawa czy piekłaś tego torta :roll: jeśli tak to patrzac po składnikach jest dośc dużo cukru, czy jest bardzo słodki :oops: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.