zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 czy ktos pomoże? szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na ciasto ambasador.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Ja pomogę: Ambasador: http://www.smaczny.pl/przepis,ambasador Ambasador inaczej: http://www.smaczny.pl/przepis,ambasador_inaczej Sprawdzony, jakość gwarantowana ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Popieram ;) :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 dziękuję, skorzystam na pewno;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danka_nt Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Placek ten jest wyśmienity i jest bardzo popularny wśród moich znajomych i rodziny. Gorąco polecam. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danka_nt Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Ups ! Zapomniałam dołączyć przepis. Oto on : Ambasador Upiec ciemny biszkopt do przekrojenia. Krem 2 budynie śmietankowe 3 szkl. mleka 1szkl. cukru 5 żółtek Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, dodać budyń, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące mleko, ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z : 1 kostką Kasi i 1/2 kostki masła Krem podzielić na dwie części. Do I części dodać: 1 puszkę brzoskwiń 1 puszkę ananasa 3 mandarynki Wszystkie owoce pokroić w kostkę i dobrze odsączyć. Do II części dodać: 15 dkg rodzynek 1 szklankę pokrojonych orzechów włoskich 1 paczkę płatków migdałowych (10 dkg) 1 posiekaną nożem czekoladę gorzką Biszkopt przekroić, przełożyć masą owocową. Na wierzchu rozsmarować masę bakaliową. Polać polewą czekoladową(esy floresy). Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.