Skocz do zawartości

Malibu


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

15 dkg wiórków kokosowych 250 ml spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Wiórki zalać spirytusem i odstawić na 3-4 dni .Nastepnie przecedzić i do spirytusu dodać 2 rodzaje mleka. Zmiksować i ochłodzić POLECAM BO JEST PYSZNY .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

a mam pytanie, czy to mleko to dawać, bezpośrednio przed spożyciem, czy od razu i do loówki? i jak długo można to przechowywać w warunkach chłodniczych??  

:wink:  pozdrawiam

Namoczyć wiórki w spirytusie i zostawic na kilka dni .Nastepnie dobrze je odcisnąc najlepiej używajac gazy (wiórki można wykorzystac np. do ciasta z kremem kokosowym ) a spirytus połączyc z dwoma rodzajami mleka i wstawić do lodówki . Nie potrafię powiedzieć jak długo można przechowywać (myślę jednak że w lodówce spokojnie jakiś czas moze stać i nic sie nie stanie ), u mnie najdłuzej stało tydzień ale to tylko dlatego że bardzo lubimy ten trunek i dłuższe próbu przechowywania- nie mają szans kończa sie wcześniejszym wypiciem :wink: :wink: :D

Fajnie sie go pije ale uwaga to bardzo zdradliwy trunek :D :D :D :D :D

Można zamiast spirytusu wiórki namoczyc w 1/2 litra wódki troche słabsze ale też fajnie smakuje

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaskoczę moich sywestrowych gości robiąc takie trunkowe pyszności. Właśnie zalałam wiórki kokosowe wódeczką ...

Bardzo dziekuję za przepis !!!

Pozdrawiam !!!

Mysle że będzie smakowało ,zadowoli nawet wytrawnych smakoszy :wink: .NA ZDROWIE :wink: Pozdrawaim :wink:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

ja też przyrządzilam tę wódeczkę, zalałam spirytusem i wydawała mi się za mocna, więc zaparzyłam mocnej kawy i dolałam ok. 1/4 szklanki. Tez bardzo dobra. Serdeczne dzieki za ten wspaniały przepis. Pozdrawiam !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

no trzeba "Arabice" przyznać przynajmniej "złotą flaszke" za ten przepis... :wink: jest na prawde rewelacyjny, i stawiam go na równi z moją żurawinówką... :wink: chyba się "rozpiłam" Pozdrawiam i czekam na następne dobre przepisy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.