ottawa Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Dorotko...zbliża się Boże Narodzenie, więc moja do Ciebie prośba, czy mogłabyś dodać jakieś "fajne" przepisy - jak takowe posiadasz- na sałatki śledziowe w każdej wersji ?? pozdrawiam serdecznie Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Dobrze ;) Postaram się dodać jakieś fajne sałatki na zbliżające się święta :D. A może moi Forumowicze podsuną mi jakiś fajne przepisy na sałatki ... Czekam :) :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 22 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 dziękuję serdecznie Dorotko, a i ja również postaram się dodać jakiś przepis na te najpiękniejsze ze świąt.... pozdrawiam wszystkich!! Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Śledzie ze śliwkami, dla mnie pycha, ale trzeba mieć do nich śliwki w occie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 ali...rozwiń bardziej swój przepis!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Proszę bardzo : Śledzie ze śliwkami śledzie w oleju /lub matiasy uprzednio wymoczone/ cebula czerwona śliwki w occie śmietana majonez Cebulę pokroić w półtalarki, zalać octem ze śliwek i zostawić na kilka godzin w lodówce. Śledzie pokroić w kawałki, dodać odsączoną z octu cebulę, pokrojone na cząstki śliwki, śmietanę i majonez - wymieszać. Proporcje poszczególnych składników wg uznania. Na wigilię robię je obowiązkowo. Są pyszne, wszystkim smakują, a przepis został zabrany nawet do USA, po tym, jak gościłam stamtąd rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danka_nt Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Oto przepis na sałatkę śledziową, którą robię na każdą Wigilię. Sałatka śledziowa 1. Jajka 4 szt. – ugotowane na twardo – pokroić w kostkę 2. Majonez - (średniego) ½ słoika 3. 1 szkl. ryżu ugotowanego (1 szkl. wsypać do gotowania) 4. Keczup – 3 łyżeczki 5. Ogórki konserwowe – 4–5 pokroić w kostkę 6. Cebula – 1 pokroić w kostkę + sól + pieprz 7. Matjasy 4-5 szt. pokroić w kostkę – przedtem włożyć do zalewy octowej na 1 godz. – (1 szkl. octu + ½ szkl. wody) 8. Majonez - 4 łyżki Sałatkę układać warstwami od 1 do 8. Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 ŚLEDZIE PO WILEŃSKU Składniki: 4 duże śledzie solone 2 duże cebule 10 dkg suszonych grzybów 2 ogórki kiszone 4 łyżki keczupu pieprz sól cukier sok z cytryny Wykonanie: Sledzie podzielić na nieduże kawałki. Grzyby namoczyć i gotować do miękkości w niedużej ilości wody. Miękkie pokroić w cieńkie paski i usmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Do wystudzonego grzybowego farszu dodać posiekane ogórki, keczup. Sprawdzamy czy grzyby są dostatecznie słodko-pikantne. Jeśli tak to smarujemy nimi warstwy śledzi, które układamy w salaterce. Śledzie przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Polecam są pyszne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Sałatka śledziowa 1. Jajka 4 szt. – ugotowane na twardo – pokroić w kostkę 2. Majonez - (średniego) 1/2 słoika 3. 1 szkl. ryżu ugotowanego (1 szkl. wsypać do gotowania) 4. Keczup – 3 łyżeczki 5. Ogórki konserwowe – 4–5 pokroić w kostkę 6. Cebula – 1 pokroić w kostkę + sól + pieprz 7. Matjasy 4-5 szt. pokroić w kostkę – przedtem włożyć do zalewy octowej na 1 godz. – (1 szkl. octu + 1/2 szkl. wody) 8. Majonez - 4 łyżki Sałatkę układać warstwami od 1 do 8. Smacznego ! Sałatkę zrobiłam, i muszę powiedzieć, że jest ........ PYSZNA ......... mniam :wink: Przepis umieściłam na stronie Smacznego :wink: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :wink: Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.