Gość alicja Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2004 Sałatka z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 kapusta pekińska, - 4 jajka, - 1 papryka czerwona, - 1 papryka żółta, - 1 szczypior, - 20 dkg sera żółtego - morski, - 1 puszka kukurydzy, - majonez light, - słodki sos chili, - sól, - pieprz. Przygotowanie: Jajka ugotować i pokroić w kosteczki. Papryki pozbawić gniazd i także pokroić w większe kosteczki. Szczypiorek drobno pokroić. Ser żółry pokroić w kosteczki. Kapuste dokładnie umyć i liście pokroić w większe paski, natomiast jej twardą część w drobne paseczki. Kukurydze odcedzić. Następnie wszystko wymieszać, dodać majonez i łyżeczkę sosu chilii. Sól i pieprz także- jak kto lubi do smaku. Rada: najlepiej odstawić ją na 1 godzinkę do lodówki, potem podawać. http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Wychodzi jej dosyć dużo - 3 litrowa miska. Nadaje sie doskonale na imprezy. Życze smacznego! :DALICJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.