Skocz do zawartości

Gęś pieczona


milena

Rekomendowane odpowiedzi

Gęś pieczona 1 gęś, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka oleju lub masła, sól Gęś nacieramy od wewnątrz solą, a od zewnątrz majerankiem, odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny. Następnie w brytfance podgrzewamy tłuszcz, wkładamy gęś i pieczemy w temperaturze 175-180oC licząc 40-50 minut na każdy kilogram gęsi. Od czasu do czasu polewamy gęś wytapiającym się tłuszczem i skrapiamy wodą. Można również do skrapiania gęsi użyć piwa. SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.