Gość Robur Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Witam wszystkich! Jestem na diecie wysokobiałkowej / niskotłuszczowej i szukam przepisów na przyrządzenie piersi z kurczaka bądź indyka, bez użycia tłuszczu. Dotychczas dusiłem je na wodzie, ale wychodzą jakieś takie jałowe i małosmaczne ;) Znacie jakieś inne sposoby??? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drake Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ja dodaję do piersi dużo przypraw i kładę na taką specjalną kratkę i do piekarnika - pycha ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Często też przyrządzam piersi drobiowe bez tłuszczu a robię to tak: Przygotowuję zaprawę: czosnek przeciskam przez praskę lub trę na tarce na małych oczkach, dodaję do tego sok z cytryny 1 - 2 łyżki, pieprz, szczyptę rozmarynu. Zaprawą tą nacieram filety drobiowe (przekrojone wzdłuż) i wstawim do lodówki na 1 godz. Następnie wyjmuję, osuszam. 1 łyżkę jarzynki mieszam z 0.5 szklanki wody. Rozgrzewam dobrze patelnię teflonową i kładę ususzone filety drobiowe. Smażę podlewająć stopniowo po 1 łyżce przygotowanym "niby" rosołkiem do chwili, aż będą złociste. Wstawiam jeszcze na chwile do rozgrzanego piecyka (koniecznie przykryte naczynie). Mięso przyrządzone w ten sposób jest smaczne i wilgotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozena Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 nie wiem czy mozesz ale ja smaze na oliwie z oliwek dobrej krotko ale na ostrym ogniu albo do gotuajcego garnka z woda dajesz durszlak gotujesz na parze ma najwiecej skladnikw ktore niestracily witamin i bialka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A może tego spróbujesz? 1/2 ugotowanej paczki makaronu (najlepiej świderki lub kokardki) 1 podwójna pierś z kurczaka 2 paczki zupy cebulowej 0,5l śmietanki 30 % Na dno naczynia żaroodpornego układać kolejno: makaron posypany zupą pierś surowa pokrojona w kostkę, povegetowana makaron posypany zupą Wszystko zalac śmietanka zapiekac ok godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Ojej tego mi było trzeba. Właśnie się zastanawiałam co mam zrobic na obiad, mąż wczoraj wspominał że dawno nie robiłam makaronu :P no i proszę jak na zamówienie super. :-D Zuziorku tylko czy na 6 osób mi wystarczy ( dzisiaj przychodzą dzieci) ;) a czy można wykorzystac inną zupkę czy tylko cebulową ;) a z czym jeszcze robisz zamiast filetów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Zeby kazdy porządnie się najadł, sugeruję ugotowanie całej paczki makaronu i dodanie jeszcze jednej piersi, pozostałe składniki bez zmian. Nie robiłam tego przepisu w innej wersji, ale myślę że zupa pieczarkowa + podsmażone pieczarki też byłyby ok :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Dzięki wypróbuję z pieczarkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 proponuję grillowaną pierś z kurczaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Zeby kazdy porządnie się najadł, sugeruję ugotowanie całej paczki makaronu i dodanie jeszcze jednej piersi, pozostałe składniki bez zmian. Nie robiłam tego przepisu w innej wersji, ale myślę że zupa pieczarkowa + podsmażone pieczarki też byłyby ok :roll: wyszło super smakowało wyśmienicie chyba często będzie gościc u mnie dzięki :oops: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Cieszę się, że smakowało. Ponad to jest to danie, które nie wymaga zbyt dużych nakładów pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.