Skocz do zawartości

Golonka


milena

Rekomendowane odpowiedzi

Golonka gotowana 4 średnie golonki - najlepiej przednie, 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren czarnego pieprzu, po pół łyżeczki: gorczycy, kminku i kolendry, 2 łyżeczki majeranku, szczypta rozmarynu, 2 cebule, 1 główka czosnku, sól Cebulę rumienimy na łyżce smalcu, czosnek przekrawamy i razem ze zrumienioną cebulą, pozostałymi ziołami i przyprawami wrzucamy do osolonego wrzątku. Wkładamy golonki tak, aby były przykryte wywarem. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy i podajemy na ogrzanym półmisku z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem i tartym chrzanem. ;) SMACZNEGO I KONIECZNIE DO TEGO PIWKO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.