zazula226 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Składniki: - 1 "bukiet" brokułów” - 2 zielone średniej wielkości papryki - 2 zielone świeże ogórki - 1/2 opakowania makaronu (kokardki - konieczny element) - majonez - 2 lub 3 jaka ugotowane na twardo - zioła prowansalski - sól, pieprz Sposób przygotowania: Brokuły sparzyć gorącą wodą - tak aby nabrały pięknego zielonego koloru, same "kwiatki" obciąć i rozdrobnić tak aby były wielkości 2-3 cm paprykę, ogórka (pomijam sprawy czystości ze względów oczywistych) jajka pokroić w drobną kostkę, makaron - uprzednio ugotowany do stanu lekko miękkiego dodajemy do pokrojonych warzyw. Dodajemy zioła, pieprz i sól do smaku - ziół nie żałować. Wszystko mieszamy i dodajemy majonez. Sałatka jest elegancka, smakuje po królewsku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.