arabika Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 1/2 kg filetów śledziowych 5 średnich cebulek 3/4 szkl oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego wegete sól i pieprz do smaku Śledzie wymoczyć (jeśli nie są bardzo słonie wystarczy tylko umyć).Cebule pokroić w talarki wrzucic na rozgrzany olej i zeszklic ,uważajac aby cebula się nie przypaliła .Do cebuli dodać koncentrat szczypte wegety sól i pieprz 2 łyzki wody .Dusić jeszcze 2-3 min .Rybe pokroić w kawałki polać zimnym sosem i wstawić do lodówki na 24 godz Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 robię podobną potrawę tylko nie ze śledziami lecz ze smażonymi filetami z dorsza lub innej ryby i dosmaczam jeszcze sokiem z cytryny. Równie smaczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Do tych śledzi tez oczywiście można dodac cytryne (tak do smaku) .Smazonej ryby w takiej wersji jeszcze nie próbowałam ale spróbuje bo mój mąz uwielbia wszystko co pomidorowe ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.