Skocz do zawartości

Kulebiak z kiszoną kapustą


ana

Rekomendowane odpowiedzi

Kulebiak z kiszoną kapustą 30dag mąki 2 żółtka 1/1 kostki masł 1/1 łyżeczki cukru 2 dag.drożdzy 1500ml.śmietany sól Farsz: 50dag kiszonej kapusty 2 cebule 2 dag suszonych grzybów 5 dag masła 2 jajka na twardo 100ml.śmietany 1 łyżka koperku sół,pieprz Do kapusty dodać ugotowane posiekane grzyby i posiekaną,zeszkloną na maśle cebulę.Dusić ok 40min.Wymieszać z koperkiem,śmietaną i posiekanymi jajkami.Dodać sól,pieprz.Wyrobić składniki ciasta,wyrośnięte rozwałkować.Nałożyć farsz,Brzegi zlepić,posmarować białkiem.Piec 30min w temp.ok 200st.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.