Skocz do zawartości

Śledzie Z Sosem Pomidorowo- Paprykowym


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Płaty śledziowe niesolone - ok. 1 kg, myjemy,osuszamy. Następnie nacieramy bazylią, solimy,piprzymy i skrapiamy sokim z cytryny. Odstawiamy do lodówki na 1 godz. Obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Przyrządzamy sos - rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy pokrojone w krązki 4 cebule, 2 papryki i 2 - 3 ząbki czosnku. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy mały przecier pomidowrowy rozmieszany z niewielka ilościa wody i znowu dusimy ok. 10 min. Następnie dodajemy ok. 3 - 4 łyżki gęstej śmnietany 30 % wymieszanej z 1 łyżką prawdziwego miodu(dowolnie) i jeszcze chwile dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cytryną. Sosem tym przeklładamy usmażone śledzie. Najlepsze na drugi dzień. Ja do tej potawy wykorzystuje prządzoną konserwę z papryki i pomidorów. Przepis jest na forum. Proszę wypróbować i ocenić. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.