-=mika=- Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ciasto I: 1,5 szkl. mąki 1 szkl. cukru 8 łyżek letniej wody 10 łyżek oliwy 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Upiec tak jak biszkopt w waskiej blaszce - jak na keks. Ciasto II: Składniki tak jak wyżej za wyjątkiem mąki, której odejmujemy 2 łyżki a dodajemy 2 łyżki kakao. Masa 1,5 kostki masła 3/4l mleka 1 szkl. cukru budyń waniliowy bądź śmietankowy Ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodać powoli zimną masę budyniową. Ciasto pokroić w kromki. Każdą posmarować masą i przykładać na przemian raz ciemną raz jasną. Na końcu całość posmarować resztką masy i posypać skruszoną kromką ciasta jasnego. Ewentualnie zamiast tej kruszonki można polać polewą. SMACZNEGO!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annnac Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 robiłam go jest SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.