milena Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 ZEBRA • 2,5 szklanki mąki • 1,5 szklanki cukru • 5 jajek • 2 łyżki kakao • 1 szklanka oleju • 0,25l wody gazowanej słodkiej • 1 aromat rumowy i cytrynowy • 1 proszek do pieczenia duży • 100g czekolady na polewę - Białka ubić z cukrem na sztywną pianę; - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia; - Do żółtek dodać olej, wodę, mąkę i pianę z białek ciągle mieszając; - Ciasto podzielić na dwie części; - Do jednej dodać kakao i aromat rumowy, a do drugiej aromat cytrynowy; - Na środek blachy wylewać na przemian ciasto ciemne i jasne; - Piec 30 do 40 minut w temperaturze 200 stopni; - Ciasto polać polewą i posypać kokosem SMACZNEGO ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.