Skocz do zawartości

Śledź W Oleju


milena

Rekomendowane odpowiedzi

PROSTE ŚLEDZIKI W OLEJU Filety śledziowe - matiasy pokroić na kawałki (filet na ok. 3 części) cebula pokrojona w półplasterki pieprz w ziarnach, liść laurowy olej Na dno naczynia (może być duży słój) ułożyć warstwę śledzi, na to listek laurowy, 3-4 kulki pieprzu, na to warstwa cebuli, potem znów śledzie, przyprawy, cebula i tak do wyczerpania składników. Całość zalać olejem i odstawić, by się wszystko "przeżarło". Przepis prosty, łatwy i przyjemny. SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a może spróbuj śledzi wg mojego przepisu. Zapewniam, ze napewno też będa smakowaly. Filety wkładam na 1 - 2 godz. do wody zakwaszonej octem lub do mleka z sokiem z cytryny i szczyptą cukru pudru. Następnie przygotowuję zaprawę z pół szklanki oliwy(do 1 kg filetów), sok z jednej cytryny, ziele angielskie (6 ziarenek), pokruszone 2 liście laurowe, 2 gożdziki, pieprz, szczypta cukru. Wszystkie składniki wymieszać i zalać pokrojone śledzie. Trzymać w lodówce. Tak przyrządzone śledzie przed podaniem obkładam posiekaną cebulką można wymieszać je z konserwową paprykę, marynowanymi grzybkami, korniszonami, gotowaną marchewką. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.