Skocz do zawartości

"jajcówa"


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem, czy gdzieś się nie "szlaja" tutaj przepis na ten pyszny trunek, ale ja go dostałam teraz, kilka dni przed świetami, od zaprzyjaźnionego POLICJANTA.... Składniki: - 5 żółtek - 30 dag cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 szklanka mleka - 1 szklanka spirytusu Sposób przygotowania: Żółtka miksować z cukrem i cukrem waniliowym. miksować do uzyskania jednolitej puszystej masy, gdyby były z tym problemy, to polecam dodawać mleko w niewielkich ilościach, nadal ubijając. Mleko najlepiej z karyonu, i tłuste.... Jak sie ubije na taką śliczną puszysta masę, dolewać powoli spirytus nadal mieszając, ale należy zdecydowanie zmniejszyć obroty.... zlac do butelek. z podanej ilości skłądników wychodzi ok 0,7 l dobrej mocy trunku :wink: powinno sie przegryź, przynajmniej 2-3 dni. Przed podaniem zamieszać i życze"NA ZDROWIE" :wink: :wink: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skorzystam z tego "szlajającego się" przepisu. Razam z Malibu zrobię na nadchodzącego Sylwestra. Gdyby nie strona "smacznego" byłoby ciężko zaskoczyć moich gości !!! Bardzo dziękuję za talenty Dorotki - Naszego moderatora !!! Pozdrawiam !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.