Skocz do zawartości

Cappuccino Z Owocami


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 4 jajka, niepełna szklanka cukru pudru, pół szklanki maki tortowej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Biszkopt wiadomo jak się przyrządza. Masa capuccino 10 łyżek kawy capuccino o smaku czekoladowym, 4 opakowania "Śnieżki", kieliszek rumu,( ja dodaję trochę olejku rumowego tylko do masy) 6 łyżeczek żelatyny, pół litra śmietany kremówki, pół szklanki cukru pudru oraz puszka brzoskwiń, wiśnie wypestkowane z kompotu, 2 galaretki cytrynowe. 10 łyżek kawy capuccino zaparzyć w trzech szklankach wody i ostudzić. Zimną kawę ubić z 4 "Śnieżkami". Dodać łyżeczkę rumu i na koniec 4 łyżeczki żelatyny, wcześniej rozpuszczonej w małej ilości goracej wodzie i ostudzonej. Kremówkę ubić z połową szklanki cukru pudru i dodać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości goracej wodzie i ostudzonej. Na upieczony i wystudzony biszkopt wylać warstwę capuccino, położyć wiśnie skropione rumem i przykryć je warstwą ubitej kremówki. Następnie ułożyćbrzoskwinie pokrojone w plasterki i całość zalać tężejącą galaretką cytrynową. Biszkopt upiec w tortownicy o wymiarach 29 cm. z opaską na tortownicę. Zrobienie tego ciasta jest pracochłonne, ale efekt wyśmienity w smaku i w wyglądzie. Serdecznie polecam życząc smacznego. Ina 12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Chciałabym upiec tę wersję cappuccino, ale nie jestem pewna, czy nie ma pomyłki w przepisie. Proszę o uściślenie: czy tam na pewno ma być 3 SZKLANKI wody? Serdecznie pozdrawiam Pola :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hello!

Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź! :D Cieszę się bardzo, że już ją mam, bo jutro mam mieć gościa, więc upiekę coś nowego. Polecam tort serowy, który podałam dwa dni temu, też jest extra!!

Do zobaczenia na forum

Pola

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie. Bardzo proszę o powiadomnienie mnie i wydanie opinii na temat wypieku " Capuccino z owocami". Jeżeli chodzi o tort serowy ja nim się zainteresowałam jak ukazał się przepis. Muszę kupić tusz bo mi się skończył, przepis ten jeszcze dzisiaj wydrukuję i napewno tort serowy zrobię i powiadomię. Przesyłam miłe pozdrowienia , i życzę udanego wypieku. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam ponownie Z pewnością napiszę jak mi się udało ciasto. Ja też mam swój przepis na Cappuccino, właściwie nie jest mój, ale ja go nieco zmieniłam i jest smaczniejszy niż w oryginalnej wersji. Ale ten jest bardzo ciekawy i dzisiaj wieczorem go zrobię. Mam dużo starych przepisów, które, myślę, są warte przekazania. Będę to robiła stopniowo. Przesyłam serdeczne pozdrowienia. Pola

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hello! Ciasteczko się udało!! :D Co prawda goście przyjdą dopiero o 17 ale nie wytrzymalam i spróbowałam. :D Jest naprawdę dobre !!! Pozdrawiam serdecznie Pola

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pani Halinko co prawda nie robilam tego ciasta, tylko mase ukradlam pani,zrobilam kruchy placek ,na wierzch dalam smazone jablka i pokrylam masa z capuccino.Ta masa jest super,lekutka jak puszek.Bo ja zawsze myslalam ze sniezka ubija sie tylko w mleku,ale ta wersja z capuccino bardziej mi odpowiada.Dziekuje. :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

aaa...,to o tym ze jest sniezka na wode to tez nie wiedzialam,ubijalam ta na mleko,ale bardzo dobrze sie ubila z capuccino.A jesli chodzi o jablka to utarlam na tarce dodalam troszke cukru,i tylko 1/2 galaretki brzoswiniowej,bo nie chcialam zeby te jablka byly zbyt twarde,ale wyszlo w sam raz. :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć dziewczyny, ciekawe rzeczy piszecie. Ja też nie wiedziałam, że jest śnieżka na wodę. Przyznam się, że pierwszy raz w swoim dość długim życiu kupiłam śnieżkę do tego ciasta. I nie żałuję. Halinko, jeśli wolno mi tak do Ciebie się zwrócić, ciasto zrobiło furrorę. Goście byli zachwyceni i nie został nawet okruszek, mimo, iż ciast było trzy!!! :D Przepraszam, ale nie miałam czasu wcześniej się do Ciebie odezwać, co prawda wchodziłam na stronę co jakiś czas, ale przy okazji. Szukałam w necie wiadomości do egzaminu z łaciny. Jako wieczna studentka jestem dość zapracowana. Ostatnio i tak mam więcej czasu, bo siedzę w domu na zwolnieniu po operacji i "dochodzę do siebie". Wypróbowałabym wszystkie Twoje ciasta Halinko, ale boję się, że strasznie utyję. Dzisiaj wieczorem jednak piekę znowu Twoje cappuccino, bo syn miał we wtorek imieniny, i chcę mu upiec coś dobrego na jutro jak do mnie przyjedzie, a też jest łasuchem!! Pozdrawiam Was bardzo serdecznie Pa pa :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No właśnie o to mi chodziło, i mam pewność że snieżka na mleko ubiła się na wodzie. Sama bym nie podjeła ryzyka. Dzięki za poradę na temat jabłek, ja ten placek napewno zrobię. W sobotę robię tort serowy a nastepne ciasto będzie właśnie zrobione capuccino z jabłkami. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wiesz gdybym wiedziala ze sa dwa rodzaje sniezek to tez bym nie ryzykowala,nawet moja mama byla zdziwiona, ze na wodzie ubijam sniezke,ale ja twardo wzielam sie do roboty cieszac sie ze mozna ja ubic na kawie,bo ja bardzo nie lubie zapachu ,ani smaku mleka.A z kawa ma zupelnie inny smak,duzo lepszy(dla mnie oczywiscie).Dziekuje bardzo.Pozdrawiam. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.