Skocz do zawartości

Biszkopt Z Masą


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Ino.Zrobiłam biszkopt w następujący sposób, na biszkopt połowę masy, na masę truskawki które lekko wcisnęłam w masę, następnie znowu biszkopt i resztę masy, truskawki i galaretkę truskawkową.Był bardzo smaczny , chociaż trochę za wysoki i druga warstwa trochę "zjeżdżała" z biszkoptu :-D .Dziękuję jeszcze raz za pyszny przepis.Pozdrawiam :-D :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Basiu dziekuję za odpowiedź. Mam pytanie, czy Ty odstawiasz masę do zgęstnienia?, bo piszesz że lekko wcisnęłaś w masę truskawki. Ja jak rozmiksuję z palmą to ona jest bardzo rzadka i od razu wylewam na biszkopt i wstawiam do lodówki. Jak zauważyłam to biszkopt pieczesz chyba w mniejszej tortownicy nie w takiej jak podałam wymiar. Ślę pozdrowienia. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ina, biszkopt robię z 6 jajek /z własnego przepisu/ i piekę w blaszce takiej klasycznej wielkości i przekrajam na pół, zaś masy nie odstawiam do zgęstnienia tylko od razu wylewam na biszkopt.A tu napisałam że lekko wcisnęłam truskawki ,ponieważ wylałam połowę masy i chiałam żeby truskawki były zatopine w masie.Pozdrawiam :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.