baśka96 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witaj Ino.Zrobiłam biszkopt w następujący sposób, na biszkopt połowę masy, na masę truskawki które lekko wcisnęłam w masę, następnie znowu biszkopt i resztę masy, truskawki i galaretkę truskawkową.Był bardzo smaczny , chociaż trochę za wysoki i druga warstwa trochę "zjeżdżała" z biszkoptu :-D .Dziękuję jeszcze raz za pyszny przepis.Pozdrawiam :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Basiu dziekuję za odpowiedź. Mam pytanie, czy Ty odstawiasz masę do zgęstnienia?, bo piszesz że lekko wcisnęłaś w masę truskawki. Ja jak rozmiksuję z palmą to ona jest bardzo rzadka i od razu wylewam na biszkopt i wstawiam do lodówki. Jak zauważyłam to biszkopt pieczesz chyba w mniejszej tortownicy nie w takiej jak podałam wymiar. Ślę pozdrowienia. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ina, biszkopt robię z 6 jajek /z własnego przepisu/ i piekę w blaszce takiej klasycznej wielkości i przekrajam na pół, zaś masy nie odstawiam do zgęstnienia tylko od razu wylewam na biszkopt.A tu napisałam że lekko wcisnęłam truskawki ,ponieważ wylałam połowę masy i chiałam żeby truskawki były zatopine w masie.Pozdrawiam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.