Skocz do zawartości

Pyszne Ciasto Cappuccino


Beatka22

Rekomendowane odpowiedzi

1 litr mleka, 0,5 szklanki cukru pudru, capuccino orzechowe, masło roślinne, 4 żółtka, 2 budynie śmietankowe, orzechy włoskie Mleko zagotować, odlać troszke na rozpuszczenie budyniu. Do gotującego sie mleka dodać 7 dużych łyżek capuccino i dobrze wymieszać, tak żeby nie było grudek. Na tym mleku z capuccino ugotować budynie. Ostudzić. W misce rozrabiamy masło roślinne z cukrem pudrem i ucieramy dodając po łyżce masy budyniowej. Na koniec do tego dodajemy żółtka. Pieczemy zwyczajne ciasto biszkoptowe. Przekładamy blaty masą. Na wierzch ciasta, który również pokrywamy masą budyniową dodajemy orzechy. Pycha! Polecam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.