Beatka22 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 1 litr mleka, 0,5 szklanki cukru pudru, capuccino orzechowe, masło roślinne, 4 żółtka, 2 budynie śmietankowe, orzechy włoskie Mleko zagotować, odlać troszke na rozpuszczenie budyniu. Do gotującego sie mleka dodać 7 dużych łyżek capuccino i dobrze wymieszać, tak żeby nie było grudek. Na tym mleku z capuccino ugotować budynie. Ostudzić. W misce rozrabiamy masło roślinne z cukrem pudrem i ucieramy dodając po łyżce masy budyniowej. Na koniec do tego dodajemy żółtka. Pieczemy zwyczajne ciasto biszkoptowe. Przekładamy blaty masą. Na wierzch ciasta, który również pokrywamy masą budyniową dodajemy orzechy. Pycha! Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość i-ch Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Beatka 22-twoje ciasto to niewypał!Jakie to mają być budynie-bo te na pół litra mleka nie zagęszczają kremu.Ciasto upiekłam wg twojego przepisu i wszystko zcieka po biszkopcie.! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beatka22 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Te masa budyniowa musi być zimna i najlepiej po prostu zostawić ją do ostygniecia.. i nie mieszać. Ja chciałam przyspieszyć ten proces za pierwszym razem i mieszałam tą masę żeby szybciej wystygła.. to był własnie błąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.