Skocz do zawartości

Ciasto wiśniowe


Agatka15

Rekomendowane odpowiedzi

1) Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżeczki oleju Białko ubić na sztywną dodać cukier i żółtka i dalej miksować dodać olej. Na koniec dodać maki i wymieszać drewniana łyżką, bardzo delikatnie. Blaszkę wysmarować margaryną, posypac tarta bułka. Wyłożyć ciasto, piec od 10-15 min. 2) Masa wiśniowa 1 słoik wiśni 0,9l 2 galaretki wiśniowe 2 paczki budyniu śmietankowego Kompot zagotować dodać galaretki, zagotować w 3/4 szklanki wody rozpuścić budyń, zalać na ten kompot z galaretkami. Wyłożyc na biszkopt. 3) Krem karpatkę ( Delecta lub Gelwe) zrobić według przepisu na opakowaniu dodac kostkę KASI. Posmarować masę wiśniową . 4) Polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystko rozpuścić i wymieszać na małum ogniu. Rozmarowac na karpatce. SMACZNEGO :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zagotuj kompot 0,9 l z wydrążonych pestek wiśni dodaj dwie galaretki wiśniowe wymieszaj dwa budynie rozrób i wlej do komptu i lekko zgotój. Wyłóż na ciasto i na wystudzony połóż krem karpatke i polej czekoladą. smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.