Agatka15 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 1) Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżeczki oleju Białko ubić na sztywną dodać cukier i żółtka i dalej miksować dodać olej. Na koniec dodać maki i wymieszać drewniana łyżką, bardzo delikatnie. Blaszkę wysmarować margaryną, posypac tarta bułka. Wyłożyć ciasto, piec od 10-15 min. 2) Masa wiśniowa 1 słoik wiśni 0,9l 2 galaretki wiśniowe 2 paczki budyniu śmietankowego Kompot zagotować dodać galaretki, zagotować w 3/4 szklanki wody rozpuścić budyń, zalać na ten kompot z galaretkami. Wyłożyc na biszkopt. 3) Krem karpatkę ( Delecta lub Gelwe) zrobić według przepisu na opakowaniu dodac kostkę KASI. Posmarować masę wiśniową . 4) Polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystko rozpuścić i wymieszać na małum ogniu. Rozmarowac na karpatce. SMACZNEGO :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czy ten budyń ma być ugotowany razem z galaretkami jak są rozpuszczone. Tak zrozumiałam, nie jestem pewna czy dobrze? ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agatka15 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zagotuj kompot 0,9 l z wydrążonych pestek wiśni dodaj dwie galaretki wiśniowe wymieszaj dwa budynie rozrób i wlej do komptu i lekko zgotój. Wyłóż na ciasto i na wystudzony połóż krem karpatke i polej czekoladą. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedż, to jednak dobrze zrozumiałam. Ten przepis zainteresował mnie i napewno to ciasto upiekę. Pozdrawiam serdecznie. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.