Skocz do zawartości

Szarlotka


Agatka15

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 50 dag mąki 25 dag masła 1 szklanka cukru 2 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 2 torebki budyniu ( waniljowego) 1,5 kg jabłek Wykonanie: Mąkę, proszek, cukier, jajka zagnieść. Podzielić na 2 część. Jedną rozłożyć na blachę. Jabłka obrać pokroić i ułożyć na ciasto. Budyń ugotować na 3 szklankach mleka. Gotujący budyń wylewamy na jabłka. Rozkładamy drugą część ciasta. Pieczemy 45 min. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!! :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.