dana2005 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 375 ml śmietany kremówki 30%,25 dag cukru, 4 jajka, 375 g mąki ( ok.2,5 szklanki), łyżeczka proszku do pieczenia, 1 kg czereśni. Zimną śmietankę lekko posolić i ubić na sztywno. Wsypywać po trochu cukier i dalej ubijać, następnie dodawać kolejno po jednym jajku, zapach waniliowy a w końcu mąkę oraz proszek do pieczenia. Blachę wykładamy papierem, smarujemy masłem i układamy łyżką 2-cm warstwę ciasta. Drylujemy wiśnie(można wykorzystać tez mrożone), osączamy dobrze na sitku, by wypłynął nadmiar soku (ważne) i równo rozrzucamy po placku. Pieczemy w temperaturze 200o C ok. 20 min. – 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.