Skocz do zawartości

Ciasto Na Pizze


jagoda2

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto na pizze 3 szklanki mąki,jajko, szklanka mleka, 3 łyżki masła lub margaryny, 4 dag drożdży, łyżeczka soli, tłuszcz do blachy. Wykonanie: Wsypać makę do miski, dodać miękki tłuszcz, łyżeczkę soli oraz drożdże rozpuszczone w letnim mleku. wyrobić składniki na gładką, jednolitą masę, następnie odstawić pod przykryciem na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie wyrobić ciasto, rozwałkować i położyć na nasmarowanej tłuszczem blasze. Po położeniu farszu piec około 30 min. w temp.200 C* Przepis ten jest na dużą blaszkę. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

mam super przepis zawsze się udaje i jest szybki 0.5 kg mąki , 4 łyżki oleju, 5 dkg drożdży, szklanka wody i szczypta soli w letniej wodzie rozpuścić drożdże i wymieszać z mąka i solą, rozwałkować posmarować keczupem nałożyć nadzienie i piec 20 min . :wink: :wink:

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

Składniki: - 1,5 szklanki mąki - 1 jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 serek bieluch Sposób przygotowania: Zagnieść ciasto z podanych składników. Tortownice, lub blachę do pizzy wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i całość piec około 30 minut w 180 – 200 st. Po upieczeniu na słoneczny kolor, należy wyjąć ciasto, wyłożyć składniki do pizzy, według uznania, obsypać obficie serem i zapiec jeszcze ok. 8 – 10 minut Szybki, łatwy i smaczny;) Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 11 miesięcy później...

Ciasto na Pizze. Ciasto: 50 g drożdży, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju, 1 szklanka wody, 3 szklanki mąki. Wykonanie: Do dużej miski wrzucić drożdże, cukier, sól, dodać olej, wlać wodę i zaczekać, aż drożdże się rozpuszczą. Wsypać mąkę, wymieszać i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto, ponownie zagnieść. Podzielić na 4 równe części, każdą z nich rozwałkować na duży placek i wyłożyć na 2 blachy do pieczenia, pokryte cieniutką warstwą oleju (2 placki na 1 blachę). Na ciasto nałożyć sos, farsz i wstawić do piekarnika. Piec na średnim ogniu w zależności od piekarnika 20-25 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia, posypać pizze startym serem żółtym. :?:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.