ina12 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 60 dag wieprzowiny 3 cebule, 2 łyżki oleju 30 dag ziemniaków 30 dag marchewek 2 pory, mały seler (20 dag) 1/2 główki białej lub włoskiej kapusty (40 dag) 1/2 l bulionu z kostki łyżka posiekanej natki pietruszki, olej, majeranek, sól, pieprz. Mięso umyć, pokroić w małą kostkę. Cebule obrać,posiekać. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Marchewki oskrobać, pokroić w talarki. Pory oczyścić, białe części pokroić w krążki. Seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Warzywa wymieszać. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę, dodać mięso, wymieszać, smażyć, aż się zrumieni. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem. Z rondla wyjać 2/3 podsmażonego z cebula mięsa. Na pozostałe mięso wyłożyć 1/3 pokrojonych warzyw, następnie przykryć je 1/3 mięsa, a na koniec pozostałymi warzywami i mięsem. Całość oprószyć solą, i pieprzem, wlać bulion, przykryć garnek. Potrawkę dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz. Przed podaniem posypać natką. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.