Sikorka2 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 1,5 kg mielonego mięsa 2 małe bułki namoczone w wodzie 3 jajka pęczek natki pietruszki 30 dkg wątróbki drobiowej sól, pieprz, może też być przyprawa do mielonego mięsa Natkę pietruszki posiekać, wątróbkę pokroić w drobne kawałki, wszystko razem wyrobić jak na kotlety. Masę przełożyć do długich keksowych blaszek, mnie zawsze wychodzą dwie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 około 1,5 godziny. Po upieczeniu, odlewam powstały tłuszcz, pieczeń jeszcze ciepłą wyjmuję z blaszek, a gdy ostygnie do lodówki. Znakomita na chlebek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miśka Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 To klops po prostu :wink: Uwielbiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.