Skocz do zawartości

Pieczeń mojej teściowej


Sikorka2

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 kg mielonego mięsa 2 małe bułki namoczone w wodzie 3 jajka pęczek natki pietruszki 30 dkg wątróbki drobiowej sól, pieprz, może też być przyprawa do mielonego mięsa Natkę pietruszki posiekać, wątróbkę pokroić w drobne kawałki, wszystko razem wyrobić jak na kotlety. Masę przełożyć do długich keksowych blaszek, mnie zawsze wychodzą dwie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 około 1,5 godziny. Po upieczeniu, odlewam powstały tłuszcz, pieczeń jeszcze ciepłą wyjmuję z blaszek, a gdy ostygnie do lodówki. Znakomita na chlebek!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.