agadir Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Polska pizza 25 dag makaronu, 25 dag sera żółtego, 40 dag kiełbasy, 1/2 kg pomidorów, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, łyżka papryki, 2 łyżki tartej bułki, zielenina Makaron ugotować w dużej ilości wody, gdy będzie niezupełnie miękki odcedzić go i przelać zimną wodą. W czasie gotowania makaronu umyć, sparzyć i obrać ze skórki pomidory, a następnie pokroić je w plastry. Do niezbyt wysokiej okrąglej żaroodpornej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką włożyć makaron, skropić go masłem, posypać tartą bułką i połową startego sera, następnie ułożyć połowę plasterków kiełbasy, na nich równą warstwą połowę plastrów pomidorów, posypując solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i zieleniną. Znów ułożyć warstwę kiełbasy, na niej plastry pomidorów, posypać przyprawami i pozostałą ilością sera zmieszanego z papryką, całość wstawić do bardzo nagrzanego piekarnika na pół godziny. Po wyjęciu posypać zieleniną, podawać natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.