Skocz do zawartości

Żołądki drobiowe po myśliwsku


didloo

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: ŻOŁĄDKI DROBIOWE, PIECZARKI, CEBULA, BOCZEK WĘDZONY, OGÓRKI KONSERWOWE LUB KISZONE, KONCENTRAT POMIDOROWY, SMALEC, MĄKA, VEGETA ,KOSTKA ROSOŁOWA ,PIEPRZ MIELONY,PAPRYKA MIELONA, MAGGI, ZIELE ANG, MAJERANEK ,LIŚCIE LAUROWE . Wykonanie Żołądki drobiowe przebrać, oczyścić , dokładnie umyć, pokroić w cząstki a następnie zalać wodą i zagotować. Po pierwszym zagotowaniu żołądki odcedzić i ponownie gotować w małej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej i vegety. Pokrojoną drobno cebulę oraz boczek chwilę podsmażyć ( można dodać smalec jeśli boczek jest zbyt chudy), a następnie dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki ,pokrojone w paski ogórki i koncentrat pomidorowy. Pod koniec duszenia dodać miękkie żołądki wraz z wywarem, wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę pogotować. Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Bardzo lubię żołądki drobiowe i przygotowuję je dość często w różnych wariantach jedno mnie tylko niepokoi, dlaczego trzeba wylać tę pierwza wodę, czyli całą wypłukana witaminę B! Rozumiem że taki manewr robi się z sercami aby pozbyć się skrzepów które wypłyna ale żołądki?!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.