Skocz do zawartości

Pasztet


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: ok 2 kg mięsa (ponad kilogram musi być mięsa tłustego np podgardle, głowizna, podroby - aby pasztet nie był suchy), 20 dag wątroby, 1/2 kg marchewki, 1 por, 1 seler, 5 ząbków czosnku, 3 duże cebule, 2 zwykłe bułki, 3 jajka, wegeta, pieprz, sól, 3 listki laurowe, ziele angielskie Wykonanie: Mięso (bez wątróbki) i warzywa (bez czosnku) włożyć do garnka, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Wątróbkę zaparzyć jedynie gorącą wodą i włożyć do mięsa gdy będzie już prawie miękkie. Po ugotowaniu oddzielić mięso od kości. W rosole (tym co pozostał po ugotowaniu mięsa) namoczyć bułki. Mięso, warzywa, czosnek i bułki zmielić 2 krotnie. Do zmielonej masy dodać 3 jajka i doprawić wegetą, pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do małych słoiczków. Na wierzch wlać po 2 łyżki rozpuszczonego smalcu. Gotować zakręcone słoiki z pasztetem ok 1/2 h. Pasztecik palce lizać zapraszam wszystkich do wyprobowaia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.