Skocz do zawartości

Rumsztyk W Sosie śmietankowym - Wspaniały


wikimaki

Rekomendowane odpowiedzi

Wołowinę zmielić maszynką do mięsa ale musi być szajba z dużymi dziurkami.następnie zmielone mięso osolić popieprzyć do smaku wymieszać uformować płaskie owalne kotleciki,optoczyć w mące .Rozgrzać smalec usmażyć na rumiano. Sos który zostal z usmażonego mięsa 1 szklanka około może być trochę mniej wlać na patelnie do zrumienionych rumsztyków próżyć jeszcze trzy minutki ciągle lekko mieszać ale tak by nieuszkodzić .Dodac na koniec dobrą słodką śmietanę.i jeszcze minutke próżyć lekko mieszając.polecam wszystkim kochani .można jeść bez końca .Jest to mój przepis polecam .Proszę dajcie mi znać .czy smakował. :wink: :wink: PA.PA.Wiktoria. :lol:dodam że sos dodaję co został od innej pieczeni z obiadu ale zagęszczony np. z żeberek ,lub z rolad ,biodrowki .śmietany łyżka stołowa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.