Skocz do zawartości

SPĘKANA BABKA :)


tutunia

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem, to większość babek pod koniec pieczenia właśnie pęka, to jest oznaka, że babka była dobrze utarta i w rezultacie dobrze wyrosla :D -- taki już jest urok babek :D. Taką babkę, aby ukryć jej pęknięcie można polać obficie polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem podrem. Osobiście uważam, że takie babki z pęknięciem wyglądają efektowniej i .... smaczniej :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Jeżeli pieczywo pęka to oznacza, że temperatura jest zbyt wysoka ale raczej nie pod koniec tylko na początku i "od góry". Góra się zapiekła a w środku cista jeszcze wszytsk "wrze" i powstajace gazy musza się wydostać a jak kiedy na górze skamielina i powstaje pęknięcie. Może i pęknięcie jest fajne ale ja najczęściej piekę baby z kominkiem i wtedy polewam je od "dołu" a te "przepukliny" mam od dołu i stoja takie pokraki na talerzu :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.