Skocz do zawartości

Kurczak Piwosz


jagoda2

Rekomendowane odpowiedzi

średni kurczak 2 łyżki stołowe majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 4 ząbki czosnku sól,pieprz puszka piwa WYKONANIE: kurczaka dokładnie czyscimy w srodku i myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.W małej miseczce mieszamy majonez z musztardą,czosnek przeciskamy przez praske.Kurczaka nacieramy solą następnie czosnkiem i masą majonezowo musztardową.Na samym koncu posypujemy swieżo zmielonym pieprzem.Z puszki odlewamy polowe piwa,przygotowanego kurczaka nakładamy na puszkę z połową piwa i wkladamy do nagrzanego piekarnika(200 stopni) pieczemy około godziny Po upieczeniu ostrożnie zciągamy kurczaka z puszki ponieważ puszka jest bardzo goraca.PIWOSZ najlepiej smakuje z pieczywem SMACZNEGO. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.