Skocz do zawartości

Miodówka


baśka96

Rekomendowane odpowiedzi

1 litr czystej wódki 3/4 szklanki naturalnego miodu 14 gożdzików 14 ziarenek pieprzu 7 ziarenek ziela angielskiego 2 laski cynamonu 4 torebki cukru waniliowego szczypta imbiru i gałki muszkatołowej Miód i szystkie przyprawy wrzucić do garnka i podgrzać aż miód zmieni kolor na ciemniejszy.Następnie zestawić garnek z gazu i bardzo ostrożnie wlewać wódkę, przez cały czas mieszając. Po przestudzeniu przelać do dużego słoja, zakręcić i odstawić na co najmniej tydzień. Póżniej przefiltrować i zlać do butelek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ciemny miód też może być, bo właśnie chodzi o to aby naleweczka miała ciekawy kolor. Co do cynamonu to najlepszy jest w lasce, ale jak pierwszy raz robiłam miodóweczkę to też nie miałam cynamonu w lasce, i dałam 2 łyżeczki cynamonu mielonego.W sumie to też może być, tylko póżniej trudno dokładnie nalewkę przefiltrować tak żeby nic w butelce nie pływało.Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.