Skocz do zawartości

Jogurtowy śmietanowiec Z Owocami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 15 dag biszkoptów, 1/3 kostki masła, 2 szklanki śmietany 30- proc. 1 szklanka jogurtu naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, 100 ml białego, półsłodkiego wina, 2 łyżki żelatyny, 4 łyżki soku jabłkowego, 1/2 kg. owoców ( truskawki, maliny, morele, i.t.p.) Sposób przyrzadzenia: Pokruszone biszkopty mieszamy z miękkim masłem i otrzymaną masą wykładamy spód tortownicy. Kropimy winem i odstawiamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W podgrzanym soku jabłkowym rozpuszczamy żelatynę. Łączymy z jogurtem i miksujemy. Masę jogurtową łaczymy z ubitą śmietaną, na końcu wsypując pokrojone owoce ( kilka odkładamy do dekoracji ) Delikatnie mieszamy i całość wykładamy na spód biszkoptowy. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na min. 3 godziny. Śmietanowiec dekorujemy owocami. Można je zalać gotową galaretką o smaku owoców, których użylismy. Smacznego. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.