Skocz do zawartości

Tort Serowy (na Zimno)


cathrine

Rekomendowane odpowiedzi

2op. serka homogenizowanego(po 25dag) 4 zoltka 1 1/2 kostki masla 3/4szkl cukru pudru 1op. cukru waniliowego 2 duze paczki biszkoptow 2 puszki brzoskwin 1 op. galaretki cytrynowej 1 op. galaretki truskawkowej 1 op. galaretki brzoskwiniowej Galaretke cytrynowa i truskawkowa rozpuszczamy(kazda osobno)w jednej szkl.wody.Maslo ucieramy mixerem do bialaosci.dodajemy cukier puder,cukier waniliowy.Gdy cukier sie rozpusci,dodajemy do masy po jednym zoltku,nastepnie serek homogenizowany(serek i zoltka musza miec temp.pokojowa inaczej masa moze sie zciac).Gdy serki polocza sie z masa dzielimy ja na 2 rowne czesci.Do jednej powoli wlewamy gestniejaca galaretke cytrynowa,do drugiej dodajemy galaretke truskawkowa.Brzoskwinie kroimy na plastry. Dno duzej tortownicy(moze byc tez blaszka,gdyz ciasto jest bardzo wysokie)ukladamy biszkoptami,wylewamy na nie polowe masy cytrynowej ,ukladamy brzoskwinie,przykrywamy druga czescia masy cytrynowej.Nastepnie ukladamy warstwe biszkoptow na nie wlewamy polowe masy truskawkowej,ukladamy brzoskwinie i nakladamy pozostala mase. Schladzamy w lodowce.Na wierzch wylewamy tezejaca galaretke brzoskwiniowa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.