p.u-m.a Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 1 marynata ognista w płynie Kamis 0,5 kg karkówki wieprzowej czosnek granulowany estragon zioła prowansalskie Karkówkę pociąc na większe paski ok.5x8cm.Zalać gotową marynatą,wsypać trochę czosnku i pozostałych ziół.Wymieszać.Włożyc do lodówki.MIęso zostawic na noc w marynacie.Na drugi dzień mięso ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.40 min,tak aby sie nie przypaliło,często odwracać ma być miękkie ale nie mocno przypieczone.Po wyjęciu pkroić na drobne paseczki,ułożyc na talerzu,polać sosem (sos chrzanowy Winiar połączyć z ketchupem ilość dowolna według gustu)Podawać z frytkami i surówką.Muszę powiedzieć że to jest strasznie pyszne i nigdy mi sie nie znudzi.Życzę podobnych wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.u-m.a Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Można podawać go w chlebku pita też jest pyszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 brzmi pysznie, a czy może być jakaś inna marynata, bo mieszkam w małym mieście i raczej tu jej nie dostane. Tak sobie myśle że zrobie to na niedzielny obiadek, bo uwielbiam kababy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.u-m.a Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Jakoś nie próbowałam robić inna marynatą bo nie chcę stracić tego niepowtrazalnego smaku,ale wiesz ja tez mieszkam w małym mieście :D :D i u mnie jest,nie wszędzie ale jest.Zrobiłam kebaba też na niedzielny obiad i zawsze jest ta sama reakcja rodziny,kiwanie głowami na znak unznania,szkoda tylko że zapomniałam zrobić zdjęcia i wkleić na forum. :D Życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Zrobiłam wczoraj na kolacje .Wyszło super :D .Upiekłam tortille z własnego przepisy wsadziłam w nie mięsko dodałam pomidora ,ogórka świeżego, papryke czerwona ,kawałki sałaty lodowej i sos czosnkowy .Poprostu pycha Do tej pory tortille robiła w taki sposób z piersią kurczaka ,ale to mięsko ma bardzie wyrazisty smak .Myśle że równie dobrze smakuje z chlebkiem pitta jak i z frytkami .Dzieki za przepis Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.u-m.a Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Tak masz rację!Ciesze się ze Ci smakowało,bo rzeczywiście tak zrobione mięsko pasuje do wszystkiego nawet do prostej bułki,oczywiście po podgrzaniu.Ja zawsze chciałam zrobić taki kebab jaki kupuję w pizzeri,próbowałam i wyszło w sumie przez przypadek.Teraz już robię go sama a przepisem chętnie się podzieliłam,żeby inni też mieli radośc z jedzenia. :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Tortille zawijam i robie z niej twister .Z kurczakiem jest bardzo dobry ale z tym mięskiem jest bardzo- bardzo dobry .Twister z KFC musi się schować :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.u-m.a Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 :D :D :D :D :D :D :D też tak spróbuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mięsko już czeka w marynacie :shock: Będę dziś robic ten kebab ale w tortillach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redcherry Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Arabika możesz podać przepis na ciasto na tortilę. z góry dziękuję :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Myślę, że tortilę to raczej trzeba kupić, albo można rzobić takie twistery z naleśnikami. ja tak robie i wychodzą smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.u-m.a Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Widzę,że wątek się rozwinął :razz: cieszę się,że Wam smakuje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 W jakiej temperaturze należy upiec mięsko? ...bo mam ochotę je zrobić:D Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Mam pytanie,czy potrawa jest bardzo pikantna? Pytam bo ja póżniej mam zgage po takich potrawach. Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.