Justyna 25 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Składniki: 50g natki pietruszki ok 2 pęczki 50g natki selera 1duża cebula 3łyżki masła 1 litr mleka 2łyżki mąki 1 żółtko 4 łyżki śmietany18% sól pieprz Wykonanie: Ugotować rosołek ( taki jak kto lubi) Cebulę pietruszke i seler( ja nie daje selera bo o tej porze roku trudno dostać natkę) pokroić i udusić na maśle dodać mąkę i chwilke podsmażyć ok 1 minuty dodać mleko i gotować ok 10 minut cały czas mieszając. Dodać to do gorącego rosołu i zagotować. Odstawic z ognia dodać żółtko rozmieszane ze śmietanką Zupę należy przecedzić Podawać z grzankami smażonymi na maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.