Skocz do zawartości

Roladki jabłkowe


Rekomendowane odpowiedzi

1.5 szkl. maki, 3 łyż. cukru, 40 dag. jabłek, 1/4 szkl. mleka, 1 jajko, 2 dag. drożdży, 2 łyż. margaryny, 1/2 łyz. soku z cytryny, 1/2 łyżeczki cynamonu, szczypta soli, 1/2 kg. tłuszczu do smażenia, cukier lub cukier puder Do miski przesiac mąkę,posypać solą,zrobic dołek na środku-wlać drożdże rozrobione z letnim mlekiem z dodatkiem 2 łyż. cukru.Odstawić do wyrośnięcia. Dodać tłuszcz(2 łyż. margaryny),jajko-wyrobic ciasto. Odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Obrać jabłka,drobniutko posiekać,skropic cytrynką,posypać łyżką cukru z cynamonem.Wymieszać,odstawić na 10 minut. Rozwałkować ciasto na placek ok. 30/15 cm. Grubosć ok. 1-1.5 cm. Odstawić-przykryte na 15 minut. Rozłożyć jabłka,zwinąć w rulonik,pokroić na plastry o grubosci 1.5 cm. W rondlu rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim ciasteczka. Osączyć na bibule,obtoczyć w cukrze krysztale lub posypać cukrem pudrem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.