Skocz do zawartości

Tort Rumowy


cathrine

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 8 jaj 25 dag orzechow(posiekanych) 25 dag cukru 5 dag bulki tartej kieliszek rumu Krem: 4 zoltka 10 dag orzechow mielonych 20 dag masla 15 dag cukru 1 szkl slodkiej smietany kieliszek rumu Oddzielamy bialka od zoltek.Zoltka ucieramy z cukrem na puszysta mase.Dodajemy orzechy,bulke tarta,rum i mieszamy. Bialka ubijamy na sztywno i laczymy ja z masa orzechowa.Pieczemy w tortownicy w temp 190°C ok 40 min.Po ostudzeniu przekrawamy na pol. Ucieramy zoltka z cukrem.Wlewamy goraca smietane.Gdy masa zacznie gestniec dosypujemy orzechy.Studzimy. Maslo ucieramy mixerem na puch.W trakcie dalszego ucierania dodajemy po troche wystudzonego kremu orzechowego.gotowa mase przekladamy na tort.Wierzch i boki posypujemy orzechami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.