Jola W. Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Składniki: 2 puszki mleka kondensowanego niesłodzonego 2 szklanki cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/4 litra spirytusu Mleko zagotować z cukrem, w pół filiżance gorącej wody rozpuścić kawę i dodać do zagotowanego mleka. Zostawić do wystygnięcia. Do zimnego dodać spirytus i wymieszać. Podane składniki starczają na dwie butelki 0,7 l każda. Podawać z lodem. Bardzo polecam, krem jest pyszny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Robie bardzo podobnie tylko że z wódki .przepis jest na forum jako "Kawowa wódeczka" Podgrzewam ( nie gotuje )1 mleko niesłodzone z puszki z 1szkalnka cukru i dodaje 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej i zimne łącze z wódka Ta jest bardzo podobna więc napewno BARDZO SMACZNA :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 A ja zrobiłam eksperyment i rozpuściłam nescę w małej ilości gorącej wody, wymieszałam po puszce mleka skondensowanego słodzonego i niesłodzonego, po czym dodałam do tego zimną już kawę i to wszystko wymieszałam z 1/2 l wódki - smak ten sam a mniej pracy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ostatnio zamiast wódki dodałam spirytus i zważyło mi się mleko!!! Zawsze wszystkie te likierki robiłam z wódki ale podkusiło mnie i ....... klęska :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimag Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Składniki: 2 puszki mleka kondensowanego niesłodzonego 2 szklanki cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/4 litra spirytusu Mleko zagotować z cukrem, w pół filiżance gorącej wody rozpuścić kawę i dodać do zagotowanego mleka. Zostawić do wystygnięcia. Do zimnego dodać spirytus i wymieszać. Podane składniki starczają na dwie butelki 0,7 l każda. Podawać z lodem. Bardzo polecam, krem jest pyszny! Witam. :) Właśnie chciałam dodać ten przepis, ale widzę, że jest już w bazie tych wszystkich pyszności :wink: . Mój różni się jednym drobnym szczegółem, dodaję jeszcze około 3/4 szklanki wody do tego wszystkiego ( wydaje mi się, że likierek nie jest wtedy taki ciężki ). Spróbujcie, bo smakuje rewelacyjnie :) . Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.