cathrine Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ciasto: 2,5 szkl maki 20 dag masla 15 dag cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 2x cukier waniliowy 5 zoltek Placek I: 5 dag masla 3 lyzki miodu 1 lyzka cukru 20 dag sezamu Placek II: 5 bialek 1 szkl cukru 10 dag wiorkow kokosowych 0,5 sloika dzemu z czarnej porzeczki Pomada: 20 dag masla 20 dag chalwy waniliowej Z podanych skladnikow zagniesc ciasto.Podzielic na 2 czesci. Pierwszy placek wlozyc do formy.Rozpuscic 5 dag masla, 3 lyzki miodu i 1 lyzke cukru.Dodac 20 dag sezamu i zagotowac.Rozprowadzic na przygotowanym placku i upiec. Drugi placek wylozyc na dno formy.Posmarowac dzemem.Ubic sztywna piane z bialek, dodac cukier i na koncu wiorki.Rozprowadzic na placku z dzemem i upiec na zloty kolor. Przygotowac pomade: Maslo i chalwe rozpuscic w rondlu.Lekko wystudzona wylozyc na placek z sezamem i przykryc plackiem z piana.Polac polewa czekoladowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 baaaardzo ciekawy przepis,znam wiele przepisow ale z takim sie jeszcze nie spotkalam,musze koniecznie wyprobowac.czy mozna go piec w duzej blaszce 24x36??pozdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathrine Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam cie jolu Oczywiscie ze mozesz upiec go w duzej formie,nie zwiekszajac ilosci skladnikow do ciast. Jest naprawde pyszny. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 wyglada na pychotke,jak tylko dostane gdzies sezam,odrazu go upieke.dzieki za przepis.Katarzynka tez jest bardzo ciekawa.pozdrowka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Robię placek z chałwą, ale zupełnie inny. Muszę koniecznie wypróbować wg Twojego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.