anulak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Składniki: *duża śmietana 18% *1 surowy ogórek *2 duże ząbki czosnku(to zależy czy ktoś woli mocniejszy czy słabszy sos) *płaska łyżeczka oregano *sól Śmietanę przelać do miseczki, ogórek zetrzeć na tarce i odcisnąć sok, połączyć ze śmietaną.Dodać pozostałe składniki, wymieszać i pozostawić na troszkę by się przemaserowało. To idealny sos do mięs, kanapek i dla wszystkich, którzy uwielbiają smak czosnku. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota zza plota Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 o tak jest bardzo dobry. Ja znam jeszcze odmiane z twarogiem zwana tzatziki. Ten grecki sos jest pyszny do wszelkich mies smazonych i fondue z miesa. Mniam az slinka leci serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Napewno skuszę się na zrobienie tego sosu,gdyż cała moja rodzinka uwielbia wszelkiego rodzaju sosy z dodatkiem czosnku. Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Jadłam kiedyś naleśniki ze szpinakiem, i były one polane podobnym sosem, był naprawdę pyszny. Chyba też skuszę się na ten sosik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zrobiłam ostatnio ten sosik, ale dałam pół kubka śmietany i pół kubka jogurtu naturalnego. Jest rewelacyjny zarówno do mięs jak i na kanapki. W smaku jest bardzo podobny do tych, które serwują w restauracjach:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ana1 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 ja właśnie zrobiłam ten sosik i nie mogę się nim nacieszyć. Jest poprostu przepyszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwrar Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 A ja ten sosik robię z majonezem i ze śmietaną tzn. więcej daję majonezu niż śmietany no i oczywiście ogórek pokrojony w drobniutką kosteczke i czosnek jest rewelacyjny. Moi chłopacy wciągają go bez opamiętania do pizzy, tostów i zapiekanek jest poprostu pysznościowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Robię podobny jednak zamiast śmietany daję jogurt bałkański i 2 łyżki majonezu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beata_H2O Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ja robie to troche prościej:P kupuje gotową przyprawe do sosu tatarskiego i 'przyprawiam' nią smietane do sosów, zup lub dipów :?: nie jest ani za ostra ani za śmietankowa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elunia.o Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Też znam ten pyszny sosik, tylko zamiast oregano daję posiekaną natkę pietruszki i koperek. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olga123 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 ja tez znam ten pyszny sosik czosnkowy,ja robie go ze smietana i jogurem,rozgniecionym czosnkiem czasem dodaje ogorka,a gdy nie mam ogorka dodaje miety, a wtedy wychodzi inny smak. (miete dodaje nie swieza,ale z torebki takiej jak sie parzy herbate).goraco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.