Skocz do zawartości

Wenus


Gość kasia nowakowska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasia nowakowska

Ciasto Upiec biszkopt z 6 jaj Masa 25 dag sera białego (zmielić) 3 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe (rozpuścić w 2 szklankach wody) Zmiksować ser z cukrem i połową galaretki. Połączyć obydwie masy. Tężejącą masę wylożyć na pierwszą część ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Górę biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym lub morelowym. Polewa 10 dag kokosu 0.5 kostki margaryny 3 łyżki cukru Wszystki skladniki przyrumienić. Po ostudzeniu wyłożyć na dżem. Życzę Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis ciekawy chciałabym go wypróbować lecz napisałaś ,że masę serową wymieszać z połową galaretki a co z drugą .Nie napisałaś że bszkopt przekrajamy na pół .Może ja żle odczytałam ,proszę odpowiedz pozdrawiam Magdalena!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie... jakie "obie masy" polaczyc?Jak na razie doczytalam sie tylko masy serowej a jezeli druga masa jest pozostala galaretka to mozna ja chyba od razu polaczyc w calosci z serem? Chyba sie Tobie mila Kasiu jakis chochlik do przepisu wkradl i "pozarl" jego czesc :lol: :lol: :lol: . Pozdrawiam serdecznie i witam na forum!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.