aneta26 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Składniki: - 2 serki homogenizowane waniliowe, - 3/4 szkl cukru pudru, - 1/2 litra śmietany kremówki, - 2-3 duże łyżki żelatyny, - cukier waniliowy, - 10 dag rodzynków, - puszka ananasów lub brzoskwiń, - torebka galaretki ananasowej lub brzoskwiniowej, - rodzynki do przybrania Serki należy utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym; kremówkę ubić i połączyć z serkiem. Żelatynę moczymy w niezbyt dużej ilości zimnej wody aż spęcznieje (czyli ok. 30 min), a następnie gotujemy. Ostudzoną należy wlać do masy i wymieszać, dorzucić rodzynki i kawałki ananasa lub brzoskwiń (kilka zostawić do dekoracji). Tortownicę napełniamy masą i wstawiamy na godzinę (lub trochę dłużej) do lodówki (czasami dobrze aby masa przeleżała w lodówce przez noc). Galaretkę przyrządzamy wg opisu na opakowaniu, odstawiamy by ostygła (ale nie stężała). Gdy masa serowa stężeje, wyciągamy ją z lodówki, układamy na wierzchu pozostałe owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodowce, aby galaretka stężała na dobre . PYCHOTA :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 3/4 czego cukru? pewnie szklanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta26 Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Już poprawiłam, to było oczywiście 3/4 szkl cukru pudru :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.