anika24 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Składniki: 5-6 paczek herbatników "petitki" lub "szkolnych" 1 cukier waniliowy 1 masło 82% ( bez oleju) 1 szklanka cukru kryształu 4 jajka 3 łyżki kakao bakalie: skórka pomarańczowa, migdały, orzechy włoskie lub laskowe wafel najlepiej kwadratowy ( zostawić dwa wafle) Przyrządzenie: Kakao rozpuścić z masłem i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Zimne kakao wlać do utartych jajek. Następnie pokruszyć herbatniki i wafle. Pokruszone wsypać do masy jajeczno-kakaowej. Na końcu dać bakalie jakie mamy. Masę dobrze wymieszać, aby była gęsta. Gdy będzie za rzadka pokruszyć więcej herbatników lub wafli. Masę położyć na waflu wyrównując ją i przykryć drugim waflem. Dać w chłodne miejsce i przycisnąć czymś ciężkim, aby się "skleiło" Życzę smacznego!! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Bardzo ciekawy przepis na nugat...lubię takie przepisy...mało z nimi roboty a smaczne :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Zgadzam sie z opinia Doruni, ze malo pracy, a jest smaczny ten nugat. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anika24 Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 dziekuje Wam za opinie..............mojej rodzince tez bardzo smakuje ...zycze udanych "wypieków" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.