Skocz do zawartości

Tort Rafaello


Goska A.

Rekomendowane odpowiedzi

Tort Rafaello (duży) Biszkopt: Dużą tortownice wysmarować masłem , obsypać bulka tarta. Ubić pianę z 9 jajek(białek) i 0,75 szklanki cukru, wbić pojedynczo 9 żółtek wymieszanych z 1 i 1/2; łyżką octu. Na końcu dodać lekko mieszając drewniana łyżką 2 szklanki maki tortowej wymieszanej z 1 i 1/2; łyżeczką proszku do pieczenia(mąka przesiana). Piec w 180 st.C ok.30-45 min. Masa: 800 ml śmietany kremówki 3 opakowania ,,Śnieżki,, mała paczka biszkoptów 20 dag kokosu 10 dag płatków migdałowych 2 tabliczki białej czekolady Odlać pół szklanki śmietany kremówki i dodać do niej połamaną czekoladę. Całość lekko podgrzać, aż czekolada rozpuści się. Resztę kremówki ubić ze Śnieżkami. Dodać połamane drobno biszkopty i kokos. Dodać rozpuszczona czekoladę i trochę płatków migdałowych. Biszkopt przekroić na 3 części. Przygotować poncz: niecała szklanka przegotowanej wody, sok z jednej cytryny, olejek arakowy. Spod biszkoptu nasączyć 1/3 ponczu, posmarować konfitura np. wiśniową(lub inna wg. uznania).Nałożyć 1/3 masy. Położyć drugi placek, nasączyć, posmarować masa, nałożyć 3 placek, nasączyć, posmarować całość masa, udekorować pozostałymi płatkami migdałowymi. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.