Skocz do zawartości

Krem ananasowo - budyniowy do tortów


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 5 żółtek - 1/2 litra mleka - budyń śmietankowy lub waniliowy - 5 łyżek cukru - 25 dag Kasi - galaretka ananasowa - szklanka wrzątku Sposób przygotowania: Mleko należy zagotować z cukrem. Żółtka wymieszać z łyżeczką mleka i budyniem. Wlać całość do wrzącego mleka, ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodawać do niej po łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa. Dodawać po łyżce ostudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.