jadzia1956 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam! Proszę o przepis na dobry biszkopt bez proszku do pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna68 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Biszkopt na dużą blache Skład: 5 jajek 1 szkl. kartoflanki 2 łyżka mąki zwykłej(tortowej) 1 szkl.cukru 1 mały proszek(2 pełne łyżeczki). Przygotowani: Ubić trzepaczką białka, z cukrem + szczypta soli, na sztywno, dodać żółtka, makę + proszek wszystko lekko wymieszać trzebaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni C. Piec 30 minut. Po ubieczeniu przekładamy biszkopt krem. Biszkopt nalezy ubiec wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jadzia1956 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Dzięki, a macie coś bez proszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 mase przepisów znajdziecie na stronkach smacxzny, wystarczy dobrze poszukać w "Waszych przepisach". a ten jest mój, bez proszku, wg zyczenia;) :lol: : Ciasto biszkoptowe łatwe Składniki: - 6 jaj - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 szklanka mąki Sposób przygotowania: Białka ubić na pianę z cukrem. Na wolnych obrotach dodać żółtka. Do jaj dodać mąkę i lekko wymieszać drewniana łyżką. Piec 30-40 minut w temperaturze 180-200° Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Zazulko, moja mama stosuje podobną proporcję składników na biszkopt bez proszku, oto ona: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 czubata szklanka mąki (pszennej lub krupczatki) - dowolny aromat Sposób wykonania jest taki sam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.