Skocz do zawartości

Proszę o przepis na dobry biszkopt


jadzia1956

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt na dużą blache Skład: 5 jajek 1 szkl. kartoflanki 2 łyżka mąki zwykłej(tortowej) 1 szkl.cukru 1 mały proszek(2 pełne łyżeczki). Przygotowani: Ubić trzepaczką białka, z cukrem + szczypta soli, na sztywno, dodać żółtka, makę + proszek wszystko lekko wymieszać trzebaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni C. Piec 30 minut. Po ubieczeniu przekładamy biszkopt krem. Biszkopt nalezy ubiec wcześniej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mase przepisów znajdziecie na stronkach smacxzny, wystarczy dobrze poszukać w "Waszych przepisach". a ten jest mój, bez proszku, wg zyczenia;) :lol: : Ciasto biszkoptowe łatwe Składniki: - 6 jaj - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 szklanka mąki Sposób przygotowania: Białka ubić na pianę z cukrem. Na wolnych obrotach dodać żółtka. Do jaj dodać mąkę i lekko wymieszać drewniana łyżką. Piec 30-40 minut w temperaturze 180-200° Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Zazulko, moja mama stosuje podobną proporcję składników na biszkopt bez proszku, oto ona: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 czubata szklanka mąki (pszennej lub krupczatki) - dowolny aromat Sposób wykonania jest taki sam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.